• feb 2021

Feestelijke start van de vernieuwing en uitbreiding van winkelcentrum Sterrenburg

Wereldhave is begonnen met uitbreiding van winkelcentrum Sterrenburg in Dordrecht voor de vestiging van een Jumbo Foodmarkt. De nieuwe Jumbo Foodmarkt is van ondernemers Jeroen en Jan-Willem Lemkes in Dordrecht. Ook is gestart met de sloopwerkzaamheden als eerste fase in de vernieuwing van het winkelcentrum.

De geplande werkzaamheden beginnen met de uitbreiding van het winkelcentrum voor de huisvesting van Jumbo Foodmarkt Dordrecht. De bouwwerkzaamheden zullen ongeveer een jaar in beslag nemen. Naar verwachting opent Jumbo Foodmarkt Dordrecht, met een oppervlakte van ruim 4000 vierkante meter, in het voorjaar van 2022 haar deuren.

Er zijn momenteel acht Jumbo Foodmarkt locaties in het land. In deze Foodmarkt zitten de Wereldkeukens van La Place en is er een uitgebreid aanbod van streekproducten.

Jumbo telt momenteel ruim 680 supermarkten, waaronder 8 Foodmarkten en een succesvolle online bestel- en bezorgservice via Jumbo.com. Ook voert het concern het gemakswinkelconcept Jumbo City, waarin elementen van de reguliere Jumbo winkel, Foodmarkt én van restaurantketen La Place worden gecombineerd.

 

 

 

De vernieuwing en uitbreiding van het winkelcentrum van Wereldhave zal naar verwachting duren tot medio 2022 en heeft als doel om het centrum weer op de behoeften van de moderne consument te laten aansluiten. Daarnaast wordt ingezet op het aantrekken van nieuwe huurders en het verbeteren van de branchering. Ook worden er netto 200 exrta parkeerplaatsen gerealiseerd, deels op het dak van de nieuwe Jumbo Foodmarkt en deels boven de bestaande winkels door een nieuw te realiseren parkeerdek. Na oplevering van de Jumbo Foodmarkt verhuist onder andere Lidl in 2022 naar een compleet nieuwe en grotere winkel op de voormalige Jumbo locatie.

Ook de binnenzijde van het centrum krijgt een upgrade met onder andere nieuwe plafonds, vloeren, wand- en kolomafwerkingen en verlichting. Tenslotte krijgen de entrees van het centrum een facelift. De branchering van het centrum wordt versterkt door toevoeging van andere functies naast retail zoals food & beverage en verzorging, ruim voldoende zitgelegenheid, een combinatie van verszaken en aanvullende diensten voor huurders en bezoekers. Aan de achterzijde wordt de expeditiestraat van het centrum aanzienlijk verbeterd om de bevoorrading van winkels beter te faciliteren. Het ontwerp van het ‘nieuwe Sterrenburg’ is van de hand van SUM architecten en de ontwikkeling wordt begeleid door ontwikkelaar NEOO.

Shaping Developments