• mrt 2017

Ontwikkelcombinatie NEOO / Koopmans ontwikkelt 450 woningen in Nieuwegein

De ontwikkelcombinatie NEOO en TBI onderneming Koopmans Bouwgroep hebben recent een reserveringsovereenkomst getekend met de gemeente Nieuwegein voor de ontwikkeling van de Doorslagzone met circa 450 woningen, een gemengde plint en parkeergarage. Het woningprogramma zal bestaan uit een mix van huurwoningen en vrije sector koopwoningen. 

Levendige mix van woningen en een nieuwe plek om te genieten. 
Tussen het Stadshuis en de Stadsboulevard ligt de Doorslagzone. Deze locatie biedt mogelijkheden voor woningen en aanvullende centrumvoorzieningen. De hoogwaardige kwaliteit van de nieuwe binnenstad wordt ook hier doorgevoerd. Er komt een mix van sociale en vrijesector huurwoningen en vrije sectorkoopwoningen, een gemengde plint en een parkeergarage. Kortom de Doorslagzone moet een aantrekkelijke plek worden om te wonen, werken of recreëren. Een plek met kwaliteit, sfeer en gezelligheid. Architectenbureau Rijnboutt uit Amsterdam is verantwoordelijk voor het concept ontwerp.

Sander van Oss (NEOO): ’Met dit nieuwe hoogwaardige plan komt de afronding van het oostelijk deel van de binnenstad een grote stap dichterbij. Het plan omvat een gevarieerd aanbod aan woningen met prachtig uitzicht over de Doorslag. In het hart van het plan komt een nieuwe ontmoetingsplek: een pleintje waar je in de zon op het terras kunt genieten van de bootjes die voorbij komen varen.’

Wethouder Hans Adriani: ‘In de binnenstad van Nieuwegein streven we naar een plezierige combinatie van wonen, werken en verblijven. De plannen van NEOO voorzien in een behoefte aan appartementen en aanvullende voorzieningen in de binnenstad. We zijn blij met deze volgende stap om de binnenstad te versterken en te verlevendigen.”

Neem contact op voor meer informatie

Daniëlle Prins staat je graag te woord.

See how we’re
shaping tomorrow

Shaping Developments