a
a

ONTWIKKELCOMBINATIE NEOO / KOOPMANS TEKENT OVEREENKOMST VOOR 452 WONINGEN IN NIEUWEGEIN

juni 2019

De ontwikkelcombinatie NEOO en TBI onderneming Koopmans Bouwgroep hebben vandaag de koop- en anterieure overeenkomst getekend met de gemeente Nieuwegein voor de ontwikkeling van de Doorslagzone met 452 woningen, een plint met ca. 750 m2 horeca en een parkeergarage voor 80 parkeerplaatsen. Het woningprogramma zal bestaan uit een mix van huur- en koopwoningen.

Tussen het Stadshuis en de Stadsboulevard ligt de locatie de Doorslagzone. De hoogwaardige kwaliteit van de nieuwe binnenstad wordt ook hier doorgevoerd. Architectenbureau Rijnboutt uit Amsterdam tekende hier voor het stedenbouwkundig plan met een gevarieerd programma in een constellatie van 4 woongebouwen. Er komt een mix van minimaal 94 sociale huurwoningen, 145 middeldure huurwoningen en voor het overige vrije sector huur- en koopwoningen. Langs de trap die tussen de woongebouwen door naar de Doorslag loopt komt ruimte voor Horeca. Het parkeren wordt deels op eigen terrein opgelost en deels in een nog te bouwen garage aan d  Kortom de Doorslagzone moet een aantrekkelijke plek worden om te wonen, werken of recreëren. Een plek met kwaliteit, sfeer en gezelligheid. 

Sander van Oss (NEOO): ’Met dit nieuwe hoogwaardige plan komt de afronding van het oostelijk deel van de binnenstad een grote stap dichterbij. Het plan omvat een gevarieerd aanbod aan woningen met prachtig uitzicht over de Doorslag. In het hart van het plan komt een nieuwe ontmoetingsplek: een pleintje waar je in de zon op het terras kunt genieten van de bootjes die voorbij komen varen.’

Wethouder Hans Adriani: ‘In de binnenstad van Nieuwegein streven we naar een plezierige combinatie van wonen, werken en verblijven. De plannen van NEOO voorzien in een behoefte aan appartementen en aanvullende voorzieningen in de binnenstad. We zijn blij met deze volgende stap om de binnenstad te versterken en te verlevendigen.”

NEOO ontwikkelt complexe, aantrekkelijke binnenstedelijke projecten voor derden en voor eigen rekening en risico. Het succes van NEOO is te danken aan het gedreven, professionele team dat haar aanpak richt op creativiteit, samenwerking en kwaliteit.  Voorbeelden van die projecten in ontwikkeling zijn: Tilburg centrumplan, Buitenvelderteslaan in Amsterdam, Arnhem Presikhaaf, Rotterdam Rottanova, Nieuwegein Doorslagzone en de Planeet in Utrecht. 

Profiel Koopmans Bouwgroep

Koopmans Bouwgroep, ontwikkelt en bouwt commercieel vastgoed en woningbouwprojecten met een duidelijke meerwaarde voor eigenaren en gebruikers. Koopmans Bouwgroep maakt deel uit van TBI. TBI is een groep van ondernemingen die onze leefomgeving op een duurzame manier vernieuwt, inricht en onderhoudt. Het zijn allen ondernemingen die beschikken over hoogwaardige, specialistische expertise op het gebied van Techniek, Bouw en Infra met een gezamenlijke omzet in 2015 van € 1.557 miljoen.

Related news

Leave your details to connect

Q

    In contact komen?

    Contact ons $

    back to top
    back to top