a

RAAD ZWIJNDRECHT STEMT VOOR NEOO’S REVITALISATIEPLAN VOOR WINKELPLEIN KORT AMBACHT

juli 2021

Winkelplein Kort Ambacht in de gelijknamige wijk in Zwijndrecht gaat binnenkort op de schop. Afgelopen dinsdag gaf de raad haar goedkeuring aan de plannen die NEOO samen met N-architecten, de gemeente, eigenaar en winkeliers heeft gemaakt.

Het winkelcentrum, dat de afgelopen jaren werd gekenmerkt door een sterk oplopende leegstand en toenemende verpaupering, wordt volledig gerenoveerd en verbouwd. Kort Ambacht kenmerkt zich door een te lang gerekte winkelstructuur met veel kiosken. In de nieuwe plannen wordt het centrum compacter gemaakt en voorzien van een tweede supermarkt om zo de positie als het wijkwinkelcentrum van Kort Ambacht te versterken.

Wethouder Tycho Jansen (Economie) over de uitbreiding en renovatie: “Wij zijn verheugd dat na jaren van achteruitgang nu de weg terug omhoog weer kan worden ingeslagen. De gemeente draagt graag haar steentje bij door ook in het openbaar gebied te investeren.”
Arjen Seckel, partner bij NEOO: “Het is een lang en complex proces geweest met veel verwervingen en verplaatsingen. We zijn blij dat nu ook bij de gemeente alle seinen op groen staan zodat we binnenkort kunnen starten met deze broodnodige revitalisatie van het centrum.”

Het succes van NEOO is te danken aan het gedreven, professionele team dat haar aanpak richt op creativiteit, samenwerking en kwaliteit. NEOO focust daarbij primair op de (her)ontwikkeling van complexe en multifunctionele vastgoedprojecten, voor derden en voor eigen risico. Het team van NEOO gaat daarbij altijd op zoek naar de onderscheidende en vernieuwende waarde in die projecten. Voorbeelden van die projecten in ontwikkeling en realisatie zijn de Beursgallery in Rotterdam, Q- Residence in Amsterdam, het Centrumplan in Tilburg, Rotta Nova in Rotterdam, de Doorslagzone in Nieuwegein, de Koopgoot in Rotterdam en House Modernes in Utrecht.

Related news

Leave your details to connect

Q

    In contact komen?

    Contact ons $

    back to top
    back to top