a

UNILEVER NAAR AIR OFFICES

mei 2024

Unilever heeft een huurovereenkomst getekend voor ca. 7.000 m² premium kantoorruimte in AIR Offices in hartje Rotterdam. Unilever zal hier medio 2025 haar intrek nemen. Unilever is marktleider op het gebied van duurzaamheid, zowel in productaanbod als in de eigen bedrijfsvoering.

Dit maakt een mooie match met AIR Offices, waarin alles is voorzien om Paris Proof te opereren, inclusief een BREEAM Excellent, WELL Gold en WIRED Score Platinum label.

Peter Dekkers, Head of Unilever Netherlands: “AIR Offices sluit aan bij onze drie principes: wat is goed voor onze mensen, voor de planeet en voor het bedrijf. Het is een voorbeeld van moderne duurzaamheid gelegen in de bruisende winkelkern van de stad Rotterdam. AIR is duidelijk ontworpen met de moderne manier van werken in gedachten en ondersteunt samenwerkingsmogelijkheden en hybride werkstijlen. Voor ons betekent dit een omgeving waardoor we in staat zijn om het beste talent aan te trekken en te behouden. Het is daarnaast heel belangrijk dat het gebouw voldoet aan de laatste duurzaamheidsnormen, waardoor onze ecologische voetafdruk wordt verkleind.”

AIR is in de jaren vijftig gebouwd als V&D en was tot 2019 in gebruik als warenhuis onder verschillende eigenaars. AIR is begin 2020 door een consortium van TPG Angelo Gordon, Schroders Capital Real Estate Netherlands en NEOO gekocht en is naar een ontwerp van WOMO Architects getransformeerd tot een naar buiten gericht, multifunctioneel en duurzaam gebouw dat is aangepast aan de wensen van de werknemers en winkeliers van vandaag. De algemene ruimtes in AIR Offices zijn ontworpen door D/Dock, waaronder het atrium en dakpaviljoen. De transformatie van AIR wordt deze zomer afgerond. 

Maarten Briët, Co-head Schroders Real Estate Netherlands; “Wij zijn erg blij om Unilever als belangrijke huurder in AIR te verwelkomen. Ons doel bij de herontwikkeling was om van een gesloten warenhuis een bruisend, mixed-use gebouw te maken waar ook bedrijven hun medewerkers een inspirerende werkplek kunnen bieden. De komst van Unilever, nadat we eerst al Spaces mochten verwelkomen, bevestigt dat dit is gelukt. De kantoren in AIR bieden meer dan alleen een werkplek, met een groot atrium, horeca, retail, een fietskelder en op het dak een prachtig dakpaviljoen met uitzicht over de Rotterdamse skyline is dit het kantoor van de toekomst.”

AIR heeft al meerdere gebruikers en verschillende delen van het gebouw zijn al opgeleverd. In de kelder is in 2023 een Jumbo supermarkt geopend alsook op de begane grond een flagship C&A op de hoek van het Beursplein en de Koopgoot. Direct na de zomer opent in de kelder ook een grote publieke fietsenstalling van de gemeente Rotterdam en boven de winkels komen straks 5 verdiepingen met daglicht overgoten kantoorruimte onder het label AIR Offices. 

Spaces zal deze zomer als eerste een groot deel van de kantoorruimte in gebruik nemen. Op de 1e verdieping – gelegen aan het atrium – zal Spaces ook een eigen meeting centre openen. Dit meeting center is speciaal ingericht om gebruikers van AIR Offices meer flexibiliteit te bieden voor overleg en het samenbrengen van grote groepen.

De overeenkomst met Unilever is namens de verhuurder van AIR Offices begeleid door BRiQ en Osborne Clarke. Unilever is het hele traject bijgestaan door CBRE en DLA Piper. Unilever zal in Q4 van 2024 beginnen aan de fit-out naar een ontwerp van Fokkema&Partners.

AIR Offices heeft nog ca 12.500 m² kantoorruimte beschikbaar en hiervoor zijn BRiQ en CBRE betrokken namens de verhuurder.

Related news

Leave your details to connect

Q

    In contact komen?

    Contact ons $

    back to top
    back to top