a
a

VISSER&SMIT TEKENT AANNEMINGSOVEREENKOMST VOOR TRANSFORMATIE AIR IN ROTTERDAM

juli 2022

De voormalig Hudson’s Bay / V&D, gelegen aan de kop van de Koopgoot in Rotterdam wordt getransformeerd tot “AIR”, een duurzaam mixed-use gebouw. VolkerWessels-onderneming Visser & Smit Bouw heeft de aannemingsovereenkomst gesloten voor de herontwikkeling. NEOO trad daarbij op als gedelegeerd ontwikkelaar namens eigenaars, Angelo Gordon, Schröders Capital en NEOO.

De herontwikkeling is een complexe binnenstedelijke opgave met uitdagingen op het gebied van renovatie, bouwlogistiek en flexibiliteit in verhuur. Na een periode van bouwteamfase en bouwvoorbereiding is de aannemingsovereenkomst getekend met VolkerWessels-onderneming Visser & Smit Bouw. Visser & Smit Bouw is verantwoordelijk voor het bouwkundige perceel en de uitvoeringscoördinatie voor de separaat gecontracteerde installatie aannemers. A. de Jong Installatietechniek (W), Steegman Elektrotechniek (E), De Groot Installatiegroep (Sprinkler), Piet Noordzij (Sanitair) Thyssen Krup (Liften). De uitvoering is inmiddels gestart en naar verwachting wordt het project in het najaar van 2023 opgeleverd. 

Het gebouw wordt getransformeerd van warenhuis naar “AIR”; een naar buiten gericht, zeer duurzaam, mixed-use gebouw met BREEAM Excellent en WELL Gold certificering, bestaande uit 2 verdiepingen met verschillende winkels waaronder Jumbo, C&A, en een publieke fietsenstalling.
Op de bovenste vijf lagen komen ruime kantoren met grote vloervelden en hoge verdiepingshoogte onder de naam AIR Offices. Voor deze nieuwe kantoorfunctie wordt ook de bestaande ronde dakopbouw verwijderd en het gebouw met drie nieuwe bouwlagen inclusief parkeerdak en dakpaviljoen opgetopt. Het totaal bruto vloeroppervlak na herontwikkeling bedraagt ca. 36.000 m² bvo.

Related news

Leave your details to connect

Q

    In contact komen?

    Contact ons $

    back to top
    back to top