a
a

ONTWIKKELCOMBINATIE NEOO / KOOPMANS ONTWIKKELEN 450 WONINGNEN

maart 2017

De ontwikkelcombinatie NEOO en TBI onderneming Koopmans Bouwgroep hebben recent een reserveringsovereenkomst getekend met de gemeente Nieuwegein voor de ontwikkeling van de Doorslagzone met circa 450 woningen, een gemende plint en parkeergarage. Het woningprogramma zal bestaan uit een mix van huurwoningen en vrije sector koopwoningen.

Levendige mix van woningen en een nieuwe plek om te genieten

Tussen het Stadshuis en de Stadsboulevard ligt de Doorslagzone. Deze locatie biedt mogelijkheden voor woningen en aanvullende centrumvoorzieningen. De hoogwaardige kwaliteit van de nieuwe binnenstad wordt ook hier doorgevoerd. Er komt een mix van sociale en vrijesector huurwoningen en vrije sectorkoopwoningen, een gemengede plint en een parkeergarage. Kortom de Doorslagzone moet een aantrekkelijke plek worden om te wonen, werken of recreëren. Een plek met kwaliteit, sfeer en gezelligheid. Architectenbureau Rijnboutt uit Amsterdam is verantwoordelijk voor het concept ontwerp.

Sander van Oss (NEOO): ’Met dit nieuwe hoogwaardige plan komt de afronding van het oostelijk deel van de binnenstad een grote stap dichterbij. Het plan omvat een gevarieerd aanbod aan woningen met prachtig uitzicht over de Doorslag. In het hart van het plan komt een nieuwe ontmoetingsplek: een pleintje waar je in de zon op het terras kunt genieten van de bootjes die voorbij komen varen.’

Wethouder Hans Adriani: ‘In de binnenstad van Nieuwegein streven we naar een plezierige combinatie van wonen, werken en verblijven. De plannen van NEOO voorzien in een behoefte aan appartementen en aanvullende voorzieningen in de binnenstad. We zijn blij met deze volgende stap om de binnenstad te versterken en te verlevendigen.”

Profiel NEOO

NEOO focust zich primair op de (her)ontwikkeling van complexe en multifunctionele vastgoedprojecten waar winkelen, wonen, werken en verblijven centraal staan. NEOO ontwikkelt zowel voor investeerders als voor eigen rekening en risico en houdt kantoor in Amsterdam.

Profiel Koopmans Bouwgroep

Koopmans Bouwgroep, ontwikkelt en bouwt commercieel vastgoed en woningbouwprojecten met een duidelijke meerwaarde voor eigenaren en gebruikers. Koopmans Bouwgroep maakt deel uit van TBI. TBI is een groep van ondernemingen die onze leefomgeving op een duurzame manier vernieuwt, inricht en onderhoudt. Het zijn allen ondernemingen die beschikken over hoogwaardige, specialistische expertise op het gebied van Techniek, Bouw en Infra met een gezamenlijke omzet in 2015 van € 1.557 miljoen.

Related news

Leave your details to connect

Q

    In contact komen?

    Contact ons $

    back to top
    back to top